DOPRAVA A MECHANIZÁCIA

Nákladná doprava

Nákladná automobilová doprava patrí k dlhoročný aktivitám spoločnosti EKOPRIM, s.r.o.

Vozový park je pomerne bohatý, čo sa týka množstva aj variability.

Jedenásť sklápacích návesov na prepravu sypkých materiálov (piesok, štrk, kamenivo, hlina) dopĺňa šesť plató návesov na prepravu betónových prefabrikátov, tehál, dreva, hutného materiálu, atď. Ich použitie je vhodné do nenáročného terénu, kde sa môžu bez problému otočiť a vysypať náklad na spevnenom podklade. Súčet hmotnosti vozidla a nákladu nesmie v zmysle platnej legislatívy prekročiť 40 ton. K dispozícií je aj šesť podvalníkov, ktorých súčasťou sú nájazdové rampy, vďaka ktorým je možné naložiť a prepraviť akýkoľvek stroj do váhy 40 ton a tri teleskopické návesy, ktoré dokážu previesť náklad až do dĺžky až 20 m.

Novým prírastkom v roku 2023 vo vozovom parku je hlbinný náves, ktorý dokáže prepraviť náklad s váhou až do 90 ton (4 nápravy na ťahači + 7 náprav na návese).

Do náročnejšieho terénu sú určené vozidlá s pohonom 8x6, resp. 8x4, tzv. osemkoly, ktoré môžu prepraviť od 15 – 17 ton nákladu v závislosti od svojej hmotnosti. Súčet hmotnosti vozidla a nákladu nesmie v zmysle platnej legislatívy prekročiť 32 ton. K dispozícii je aj vozidlo s pohonom 10x4, ktoré môže prepraviť až 22 ton. Ich výhodou je možnosť vysypať materiál aj v horších podmienkach, čo do kvality terénu (kopec, blato, tráva).

Ako doplnok k základnému vozovému parku je Mercedes tzv. „fúrik“ (5t) s mechanickou rukou a kontajnerovou úpravou, a taktiež mechanická ruka Renault Kerax (12,3 t).

 

DOPRAVA A MECHANIZÁCIA zverejnené: 31.5.2017
Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.